Skip to main content
Til toppen

Historien


I over 75 år har Alf I. Larsen AS vært en trygg og pålitelig leverandør av blant annet kulelager, reimer, kjeder, koblinger, sagblader og skjærende verktøy til den norske industri. 

Suksesshistorien startet 1. januar 1947, da Alf Ingolf Larsen registrerte selskapet Alf I. Larsen AS som fremdeles bærer hans navn den dag i dag. 

Bedriftens første adresse var på Nytorget i Stavanger. Alf Ingolf hadde 11 års erfaring fra den lokale industrien da han valgte å starte for seg selv. Etter krigen var det stor mangel på varer, også til industrien. Alf Ingolf fokuserte hovedsakelig på problemløsning for den lokale industrien og ble kalt «tusenkunstneren» av kundene når det gjaldt fremskaffing av varer. Hans store kontaktnett i utlandet muliggjorde å framskaffe det aller meste, med hovedfokus på transmisjonsprodukter som den lokale industrien hadde et stort behov for. Bedriften ble raskt et kjent og kjært navn blant kunder innen skipsbygging, hermetikk- og maskinindustrien og den øvrige «Jærindustrien».

Alf I. Larsen på kontoret, Nytorget.

Starten på Norges oljealder gav et positivt oppsving for Alf I. Larsen og dannet grunnlaget for dagens virksomhet med økt omsetning og flere ansatte. Det ble jobbet mye med å skaffe agenturer og nye produkter. I perioden 1972-1986, da utviklingen innen oljeindustrien var på sitt beste, vokste Alf I. Larsen til en bedrift på mellom 10-12 ansatte. I 1986 flyttet firmaet til Forus. I perioden fra 1986-2001 fokuserte Alf I. Larsen enda mer på direkteimport og utvikling av egne agenturer og omsatte for mellom 15-20 millioner kroner årlig.

ONS, tidlig 80-tallet.

I 60 år var selskapet et familieforetak hvor Per Terje Larsen og Kjell Eivind Larsen utviklet firmaet, ved å få tak i agenturer og utvikle kompetanse. Bedriften ble i 2006 solgt ut av Larsen-familien og lokale investorer overtok og investerte i bedriften for å få den til å vokse ytterligere.

Alf I. Larsens første varebil.

Større endringer skjedde hos Alf I. Larsen i løpet av bedriftens jubileumsår 2007. Bedriften feiret sine første 60 år ved å møte fremtiden med ny logo og ny profil. Samtidig flyttet man inn i et stort nybygg på 695 m² grunnflate. Bedriften opplevde vekst i både antall ansatte og i omsetning de påfølgende årene, med henholdsvis 30 ansatte og over 75 millioner kroner årlig.

Fremdeles lever bedriften opp til gründeren Alf Ingolf Larsens kallenavn «tusenkunstneren» og er kjent for å skaffe det meste — enten det er en o-ring til vaskemaskinen til 4,50 kroner eller en laseroppretter til en verdi av 200.000 kroner. Røttene til den spede begynnelsen på Nytorget i Stavanger i 1947 er fremdeles sterke. 

I 2012 var det igjen tid for store endringer og nytt bygg stod klart i Vestre Svanholmen 17 på Forus i Sandnes med stort varelager, butikk og kontorer. I 2016 åpnet butikk og varelager på Bryne og i 2017 åpnet kontor og showroom på Straume i Bergen. 

 

Min side