Skip to main content
Til toppen

Gjengetapper

Contact Info
Contact Info

Gjengetapper er verktøy som brukes til å lage eller reparere gjenger i metall,plast og annen type materialer. Gjenger er spiralformede spor som gjør at skruer, muttere, bolter og andre festemidler kan holdes sammen. Det finnes forskjellige typer gjengetapper, avhengig av formen, størrelsen, materialet og bruksområdet. Her er noen vanlige typer gjengetapper:

Maskingjengetapper er gjengetapper som brukes i maskiner, som boremaskiner eller dreiebenker. De har en firkantet ende som passer inn i en chuck eller et svingjern, og som skjærer gjenger i hullet. Maskingjengetapper som kan brukes i CNC fresemaskin , CNC dreiebenk. Boremaskin. Vi har 2 forskjellige utførelse av selve tappen , en som har rette skjær som brukes for gjennomgående hull. Spiraltapp bruker i bunn hull siden den trekker sonen ut av hullet. Vi har flere forskjellige typer Gjengetapper som metrisk, metrisk fin , NPT , UN , WW , BSP(G) , BSF , BSW , UNC , UNF , UNEF , PG .

Håndgjengetapper er gjengetapper som brukes for hånd  med et svingjern eller en T-holder.  Skjærene er som oftes rett slik at en har en solid og god kjerne i selve gjengetappen og få dermed en sterk og solid tapp til og bruke for hånd. Håndgjengetapper brukes ofte i myke metaller, eller når det ikke er tilgang til maskiner. Håndgjengetapper kommer i sett med to eller tre tapper: en starttapp, en mellomtapp og en slutt tapp når det er 3 i settet. Start tapp og slutt tapp i ett sett med 2 tapper. Vi har flere forskjellige typer Gjengetapper som metrisk, metrisk fin , NPT , UN , WW , BSP(G) , BSF , BSW , UNC , UNF , UNEF , PG .

Links

Lenker
Min side