Til toppen

Vedlikeholdstips for å optimalisere maskinparken din


For å ha en fungerende maskinpark er det viktig å til enhver tid ha full kontroll og oversikt, slik at tiltak kan iverksettes når det er nødvendig. Ved regelmessig service og vedlikehold får maskinene dine lengre levetid, det er mindre risiko  for uforutsette stopp, bedre for miljøet og ofte penger som blir spart. 


Fem råd for å optimalisere vedlikeholdet av din maskinpark:
 

1. Ha en sjekk liste
Plannlegg vedlikeholdet av alle maskinene dine på forhånd. På denne måten sørger du får at du har tilstrekkelig tid til å utføre arbeidet som er nødvendig. Får å gi deg en bedre oversikt over oppgavene som trengs kan du utarbeide en sjekkliste, gjerne en per ulike maskin som befinner seg i din park. Gå over sjekkliste for maskinene dine regelmessig slik at du hele tiden er i forkant. Dette er med på å forebygge uforutsette hendelser og sikrer en mer stabil drift. 

2. Følg produsentens anbefaling
Produsenten av maskinen har ofte anbefalinger om hvordan maskinene de leverer skal vedlikeholdes. Her kan du ofte få info om hyppigheten av vedlikeholdet og hva som burde inngå i prosessen. Det er alltid en fordel å følge disse anbefalingene nøye for å sikre at du utfører vedlikeholdet på riktig måte. 

3. Rapporteringsrutiner
Gode rapporteringsrutiner gir verdifull informasjon om maskinene og prosessene, avik og sporbarhet.  Overvåk maskinene dine slik at det blir enklere å oppdage eventuelle feil eller problemer så tidlig som mulig. Med denne informasjonen kan man identifisere og utføre tiltak før maskinen eventuelt stopper opp, som ofte sparer både penger og tid. Gode rapporetingsrutiner resulterer i en sikrerer arbeidsplass og en vedlikeholdt maskinpark med god kontroll og oversikt. 

4. Vedlikeholdsrutiner 
Det er viktig at det er noen som har overodnet ansvar for at alle maskinene er kontrollert og vedlikeholdt. Ved utpekt ansvar til de ulike maskinene sørger man for at det ikke faller vekk i en travel hverdag, tvert i mot, det vil være en del av arbeidsrutinen og godt innarbeidet i bedriften. Regelmessig vedlikehold vil også øke levetiden til maskinene dine og skape en tryggere og mer stabil drift. Unngå ekstrautgifter samtidig som du øker drifstiden på maskinene.  Det kan fort bli rimligere å ha regelmessig vedlikehold hvis en regner kostnadene opp mot utforutsette stopp. 

5. Oppbevar maskinene riktig
Oppbevar maskinene dine på et sikkert og tørt sted, beskyttet mot skade og støv. Dette vil hjelpe deg å bevare maskinene dine i god stand og øke levetiden deres.

 

Ved å ha en godt vedlikeholdt maskinpark kan enn redusere nedetid, identifisere vanlige stoppårsaker og får en oversikt over forbedringsmuligheter. Alt dette resulterer i en mer effektiv maskinpark og reduserte kostnader. 


Unngå diftsstans med serviceavtale 

En god serviceavtale kan gi lavere driftskostnader, høyere oppetid og forlenger maskinens levetid. Vi tilbyr en serviceavtale som er tilpasset dine behov og dine maskiner. Med jevnlig kontroll utført av en av våre serviceteknikere, kan du unngå driftsstans og kostbar nedetid. Vi tilbyr en komplett løsning med opplæring, service og vedlikehold som dekker dine behov. Vi utfører service, reparasjoner, oppretting og kalibrering av de fleste maskintyper. 

Våre teknikere har bred kompetanse innen platemaskiner, rørbøying, sager, CNC-verktøymaskiner, dreiebenker, freser, boremaskiner mm. 

Vi tilbyr serviceactale og årskontroll slik at du til enhver tid har en oppdatert maskinpark med minimal nedetid. Tegner du serviceavtale med oss får du komplett dokumentasjon som vil være nyttig opp mot serfifiseringer du måtte ha. 

Har du spørsmål til vår serviceavtale eller ønsker du å avtale tid for service? Vi hjelper deg gjerne. Kontakt oss gjerne for et uforpliktende tilbud på maskinservice.